Toplak Zoltán

Ariadné fonalán 9. rész – Na, akkor most tényleg szex!

Toplak Zoltán - 2015-05-09 13:10 - 0 hozzászólás

Hevesi Krisztina: Szex a psziché labirintusában IX. rész

 

hevesi28„Szex? Oké!” – egyik versenyen adta ezt a választ kajakosunknak a kiszemelt lány. Avagy az újdonság, a nem mindennapos környezet, a vonzó külső a lányokat is merésszé, kalandvágyóvá teheti. Hiszen a következményekkel nem kell foglalkozni, ma verseny, holnap hazautazás, a sportos külső adott, és a merészség – bevezető kérdés: „Szex?”, nyíltan, kertelés nélkül – megtermi gyümölcsét.

No, de nézzük a szexuális válaszciklus folyamatát!

hevesi29Először a vágy jelenik meg, ami motivál a szexuális tevékenységre. Ezt izgalom követi, aminek a jele: merevedés a fiúknál, nedvesedés a lányoknál. Ezután a kibontakozó szexuális egyesülés közben a plató következik, amikor a merevedés, és nedvesedés, illetve az izgalom egy bizonyos szinten marad, végül az izgalom fokozódik, és ezt követi az orgazmus. Ezután ellazulás, oldódás jön. Végül pár percnyi refrakter fázist élünk át, amikor újabb szexuális ingerekre nem reagál a test. Ez egyénileg, életkortól, helyzettől függően változik. Kriszta szerint, ha ez az idő években mérhető, az azért gáz… khm… Lehet benne valami. Tehát: szexre fel!

A működési zavarokat is ez alapján tudjuk beazonosítani. Ha tudjuk hogyan működik helyesen, akkor azt is kiszűrhetjük, mikor nem működik helyesen. Kb. még a pofon ilyen egyszerű.

Hiányozhat az érdeklődés és a vágy, elmaradhat a szexuális izgalom, és problémás lehet az orgazmus is… az elernyedéssel nem szokott gond lenni. Vagy ha mégis, az olyan ritka, hogy dupla poszteren közlik a pornómagazinok. “Háromnapos merevedés!” – vagy valami hasonló.

Létrejöhetnek aktus közbeni fájdalomzavarok, ez férfiaknál gyakori kábé, mint a fehér holló. Nőknél létrejöhet egy akaratlan hüvelygörcs, a vaginizmus ami mindenféle behatolást lehetetlenné tesz, pl a tamponhasználatot is. Mennyire zavartalan aszexuális játék a felnőttek közt? Az USA-ban a nők 43 és a férfiak 31%-a szenved a fenti zavarok egyikében vagy többikében. :-) Egyébként a zavarok egymásra is hatnak, hiszen pl. a rendszeres fájdalom a vágyat is lohasztja. Ezért fontos az alapprobléma beazonosítása. És mivel társashelyzetben jelentkezik, ezért a partner személyétől sem lehet függetleníteni. Pl. ha a nőnek kellemetlen a behatolás akkor hamarosan a férfinak is erekciós zavarai támadnak, de a férfi potenciazavara a nő szexuális vágyát is lelombozza.

Kriszta több érdekes esetet is közöl arról, hogy a test miképpen jeleníthet meg lelki problémákat. Az egyik: egy férfi nagyon függött szerelmétől, hogy az jelen legyen az életében. Ám a nő kilépett. Olyan erős torokgyulladása lett a férfinek, hogy meg sem bírt szólalni. Egy hónap múlva a nő visszatért, és a torokgyulladás rögtön távozott. Sokszor az ilyen tüneteknél elég a feltárás, és amint a tünet mögött húzódó lelki konfliktus feltárul – a test meggyógyul. Hisz tudatosodhatott a probléma.

És jujj, ez nagyon kell a végére: “A többszemélyes interakciókról sem feledkezve meg: sokak szerint a csoportszexben is az a jó, hogy lehet lazsálni…”

Ijjj – ez jó volt Kriszta!

hevesi30

;-)

Zoli és Kriszta


Címkék: , , , , , , , , ,

A cikk megjelent a Mai család rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Apa! Segíts végre! Ne nyugodj bele! Állj a sarkadra, és végy erőt magadon! Mert - nagyon kellesz!
Kérlek, hallgasd meg először ezt a számot! Belemagyarázás? Kicsit. Én mégis ezt hallom ki belőle. Aktuális korüzenet? Szerintem igen. Nem tu...
Családfőség ma
A régi világban egyszerű volt családfőnek lenni, csak dolgozni kellett, és a háztartásbeli feleség értékelte a családfenntartó munkát. Manapság ez...
Köztünk élő szépség
Nem ismerünk el. Keveset dicsérünk. Nem hajtunk fejet a másik nagyszerűsége előtt. Hát most tegyünk egy kivételt! Hat, jó értelemben hétköznapi, és mé...
Segítsetek!!!
Segítsetek, mert megnyomorítják a kislányomat! Segítsetek, mert most, ezekben a percekben is mérgezik a lelkét és egyre kisebb az esélye, hogy egészsé...


[facebookall_comments]
Hozzászólások (0) Hivatkozások (0)

Még nincsenek hozzászólások.


Szólj hozzá Te is!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Férfiak Lapja

Kedves olvasó, ez itt a Férfiak Lapja. Leginkább férfiaknak szól, de nem csak. Igyekszünk olyan témákat keresni, ami érdekli a ma férfiait, és hasznos is a számukra. Hatalom, pénz, szex. Hogy a sztereotípiákkal kezdjem. De család, hit, és érzések is. Férfihobbik. Feminizmus és antifeminizmus. Nők, ahogyan ők látják magukat. Nők, ahogy mi látjuk őket. Erő, szabadon és vadul – mégis mederbe terelve, és szükségtelenül nem ártón. Nagyon fontos, hogy a lap amatőr. Szeretnénk élvezni, amit csinálunk, és szerzőink legtöbbje egyelőre a levélírásban profi. De lelkesek, és tenni akarnak ebben az értékvesztett világban. Hiszünk a karizma erejében, abban, ami belülről jön, őszintén, hittel. Kell a tudatosság, a szervezettség, és igen: némi profizmus is. Mi igyekezni fogunk.