Toplak Zoltán

FÉRFI: kalandor, hős, harcos, király és szerető hitves

Toplak Zoltán - 2014-08-07 02:23 - 0 hozzászólás
A pillanat, amikor a rendszert tisztelő férfi úgy dönt: kilép a biztos keretek közül, és új utat vág övéi számára. Ha nem teszi, meghal a családja. Nem fizikailag - lelkileg.

A pillanat, amikor a rendszert tisztelő férfi úgy dönt: kilép a biztos keretek közül, és új utat vág övéi számára. Ha nem teszi, meghal a családja. Nem fizikailag – lelkileg.

Ha fityeg valami az alsónaciban szánd rá ezt a két órát! Több leszel tőle, a szíved megemelkedik, és ráadásul végig fogod izgulni. A váratlan fordulatok, rögtönzések is benne vannak, ahogy egy igazi akciófilmhez illik. Meg még sokkal több is.

A következő három nap.

Példaképet szeretnél? Egy szikra hozzá. És tudod, hogy haladsz előre a változás útján? Nem te tekersz a példakép felé! Az idea kell, hasson rád, és vonzza be a mindazt, ami végül cselekvésre késztet. Első lépés – megnyílás. Második a várakozás, miközben éled megszokott életed. Harmadik – életed hajója fordulni kezd, ekkor már belülről is hat az idea, és elkezded sejteni, mikor mit kell tenni. A kudarc pedig nem kudarc. Minta, amely megmutatja, merre nincs tovább út. Erő, ami további keresésre ösztönöz.

Azért egyetlen filmre ne alapozz! Gyűjtsd még a férfimintákat, és ha már feszít, itt az ideje elkezdeni csatornát keresni ennek az erőnek, ahol megnyilvánulhat és megerősödhet. És az Élet vize felfakad, lassan csatornát vág magának a lelkedben. Most már csak társak kellenek, és őket is meg fogod találni. Nem kapkodva, türelmesen, kitartóan! Minden nap csak a maga feladatát.

Hidd el, idővel hozzászoksz, hogy akkor is szerény maradj (öntudatosan szerény) amikor a környezeted elkezd rád felnézni. Sosem mondják a szemedbe. Összeszűkülő, fénylő szemek, zavart arcok, félrefordított tekintetek jelzik, hogy maguknál többre tartanak. Sose mutasd, hogy észrevetted, és sose feledd, hogy megtörtént! És ne rögzítsd a pillanatot! Éld át, álszerénység és pöffeszkedés nélkül annak, ami. Hőssé válni

Akikért teszi. Önmagáért legalább annyira, mint szerelméért, és szerelmük gyümölcséért. Ezt hívjuk családnak.

Akikért teszi. Önmagáért legalább annyira, mint szerelméért, és szerelmük gyümölcséért. Ezt hívjuk családnak.

nehéz, hősnek lenni könnyű. Végtelen egyszerű és természetes pillanat. Hagyd, hogy magától múljon, tekintsd ajándéknak, akkor is, ha sok erőt fektettél bele! Hisz reggelente megújuló erőd maga ajándék. És máris tekints előre, hisz az Élet áramlik tovább, és ha nem figyelsz, kihagyod a következő kihívást.

Kár lenne. Talán Pistike rongyos kismacijának kell köszönni, de tudod, ettől Pistike lesz több. És látod, máris tápláltál egy gyermeket a lelkedből!

“Egy férfi sosem akkora, mint amikor lehajol egy nálánál kisebbhez” – Dr James Dobson

“Legfeljebb, ha erős gerinccel a nálánál kisebb, és a neki ártani akarók közé áll.” – Toplak Zoltán

A végeredmény – megéri.

;-)

Zoli


Címkék: , , , , , , ,

A cikk megjelent a Férfiszellem rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Rabló állam
Ismerősömmel beszélgettem, akinek vállalkozása van. Meséli, hogy minden megkeresett száz forintból hetvenet be kell fizetnie különböző címeken az álla...
Hiúság: férfi a neved ;-)
Voltatok már úgy, hogy buszon utaztatok, az lerobbant, és rögtön férfiak serege próbálta megoldani a problémát? Tanácsok, próbálkozások, zsebre du...
Amikor Isten Szerelme fájdalmasan kegyetlen (Dávid és Kata története)
Dávid egy jóképű, érzelemgazdag fiatalember, jó állással. Kata modellkedett, tanult, intelligens, finom nő. Mindkettejüket érdekli a világ és bens...
Egyenlőség Napja - Kiállás a férfiakért
Március utolsó napján a Valódi Egyenlőséget csoport tagjai a férfi érdekképviselet fontosságának jelzése miatt álltak ki a Deák Ferenc térre molinóval...


[facebookall_comments]
Hozzászólások (0) Hivatkozások (0)

Még nincsenek hozzászólások.


Szólj hozzá Te is!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Férfiak Lapja

Kedves olvasó, ez itt a Férfiak Lapja. Leginkább férfiaknak szól, de nem csak. Igyekszünk olyan témákat keresni, ami érdekli a ma férfiait, és hasznos is a számukra. Hatalom, pénz, szex. Hogy a sztereotípiákkal kezdjem. De család, hit, és érzések is. Férfihobbik. Feminizmus és antifeminizmus. Nők, ahogyan ők látják magukat. Nők, ahogy mi látjuk őket. Erő, szabadon és vadul – mégis mederbe terelve, és szükségtelenül nem ártón. Nagyon fontos, hogy a lap amatőr. Szeretnénk élvezni, amit csinálunk, és szerzőink legtöbbje egyelőre a levélírásban profi. De lelkesek, és tenni akarnak ebben az értékvesztett világban. Hiszünk a karizma erejében, abban, ami belülről jön, őszintén, hittel. Kell a tudatosság, a szervezettség, és igen: némi profizmus is. Mi igyekezni fogunk.