admin

Kifakadtam

admin - 2013-09-09 15:00 - 7 hozzászólás

kifakadtamA gyerek fölé tornyosul, csípőre tett kézzel. „Bepakoltad a táskád?”, „Hogy lehetsz ilyen hülye, hogy…”, „Bezzeg a hülye, f..sz apátok…”, „Miért nem vigyázol rá, legalább te, ha MÁS nem teszi meg?” – sanda célzás rám, mert éppen nem lehet  tudni, hol a sál a gyerek nyakából.

Nézem őt. Nagyobb, gyorsabb, erősebb a gyereknél, és: süvít a hangja. Azonkívül a fiam FÜGG tőle. Érzelmileg, anyagilag. Éhen halna nélküle. Még elmenekülni se tud: az anyja gyorsabb nála.

Ne gondoljátok, hogy nem próbáltam már megvédeni a gyerekeket tőle. Annál rosszabb lett. Volt, hogy fizikailag megtámadott. NINCS esélyem vele szemben. Ő nő, ő megteheti. Ha kiabál: csak az érzéseit mutatja ki, ha üt: csak a tehetetlensége készteti rá. Hiszen ő jót akar. (Egyébként ez szerintem  nagyjából igaz is, <bár nem mindig> csak szerintem nem JÓL  akarja azt a jót. A türelemről, úgy vélem, még nem sokat hallott.)

Egyszer megpróbáltam kezet emelni rá. Csak vissza akartam ütni. Egyébként akkor sem felejtettem el, hogy nővel állok szemben, eszem ágában sem volt minden erőmet beleadni. Sivalkodva förmedt rám: „Meg ne merd tenni!”. Ez az ő előjoga.

Ha tűrök: pipogya vagyok. Bár tilos nőt „megnevelni”, mégis ezt várják tőlem. Ha ütök: brutális hímsovén vagyok. Legjobb senkire sem hallgatni.

De ez a történet nem ér itt véget, Babám! Tudok tanulni tőled! Majd hátulról mellbe jövök, és elkezdem a szálakat mozgatni körülötted. Anyádon, barátnődön keresztül fogok hozzád szólni. A gyerek lesz az eszközöm. És igen: legalább egyszer túl fogok lépni a társadalmi megállapodáson: igenis meg fogod tapasztalni, hogy milyen, amikor egy férfiököl mélyed teljes erővel a gyomrodba. Egyszer. Soha többet. Csak, hogy tudd: ez is lehet, ilyen is van.

Nem győztetek le, feminizált társadalom, és jogokkal agyontömött feleségem!

Csak még időben le tudjak állni. Mielőtt széthullik a család kettőnk harcában.

 

István


Címkék: , , ,

A cikk megjelent a Mai család rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Mese két mai, modern, jólelkű nőről
Két történetet mesélek el. Igyekszem értelmezni is, és következtetéseket levonni. Bátran lehet velem vitázni. Nem a TUTI-t mondom. Csak a véleményem. ...
Nő-bosszantó (pedig még messze a Farsang ;-) )
Megnyílik egy új üzlet, ahol a nők férjet vásárolhatnak maguknak. A bejáratnál az alábbi utasítás olvasható:- Az üzletet csak EGYSZER lá...
A rivális apa (Megtörtént eset alapján)
„Kíváncsi vagyok, hová fog futni szünetben a fiam…” – gondolta András, miközben leült a lelátón. Tőle jobbra, talán tíz méterre foglalt helyet egykori...
Nincs kapcsolat (a Zimbardo könyv) I. rész
Philip Zimbardo, az ismert pszichológus és szerzőtársa, Nikita D. Coulombe a vészharangot kongatják könyvükben, a „Nincs kapcsolat – hová lettek a fér...


[facebookall_comments]
Hozzászólások (7) Hivatkozások (0)
 1. István , ha létezel egyáltalán, csodálom hogy a honlap tudós család és párkapcsolat felelősei nem mondták neked valszeg a nejed azért veri a gyereket mert az apjukat (még) nem meri eldöngetni. Valóban gyáva vagy, kérj távoltartást, ha nem mersz drasztikus lépésekkel tisztázni a helyzeteteket ,akkor (gyűjts bizonyítékot mert anélkül senki sem hisz neked, mert nem nő vagy) , értéktelen vagy a szemében gondolkodj miért keltetek egybe ha mindig is ilyen volt (talán csak eleinte leplezte) akkor csak arra kellettél, hogy megtermékenyítsd és ő feljebb lépjen a gyereket szült nők közé. Ha úgy látod nem így indultatok neki , tényleg volt valami ..) akkor próbáld vele megbeszélni. Gondolkodj és tedd azt amit kiválasztottál magadnak.

      
  • Tibor a szerzőink magánéletét nem mindig beszélgetjük át. :-D

       
   • Persze gondoltam, ez csak olyan bibliai jellegű példasztori legyen egy kis feszkó egy kis agresszió verbális és bármilyen fizikai erőszak még ha csak emlegetve is. Mondjuk mint vitaindító. Nyilván férfiak ilyen jellegű dolgaikat nem szokták kiírni magukból, nyilvánosan sem. Az “admin”-ból azt sem tudtam férfi vagy nő írta a cikket.

     

     

        
 2. Véleményem szerint ma különösen igaz, hogy visszaütni sem szabad! Nem marad más mint a sértett mimózát játszani, bárki bármit mondjon is, változnak az idők változni kell nekünk is.Hozzátenném , hogy különösen sokan élnek információ hiányban, egyszerűen nincs meg a tájékozottság , hogy a kapcsolat javítása v megszüntetése nem is olyan lehetetlen dolog.

      
 3. És akit köt a hite a házasság felbonthatatlanságáról?

      
  • Az nagy bajban van, mert párt nem a holtomiglan – holtodiglan szellemében talált, vagy nem úgy élt, gondolkodott valamelyikőjük esetleg mindkettő. Másrészt amikor valóban felbonthatatlan volt a házasság akkor is éltek külön (mással) az egyébként elválaszthatatlan párok.

       

Szólj hozzá Te is!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Férfiak Lapja

Kedves olvasó, ez itt a Férfiak Lapja. Leginkább férfiaknak szól, de nem csak. Igyekszünk olyan témákat keresni, ami érdekli a ma férfiait, és hasznos is a számukra. Hatalom, pénz, szex. Hogy a sztereotípiákkal kezdjem. De család, hit, és érzések is. Férfihobbik. Feminizmus és antifeminizmus. Nők, ahogyan ők látják magukat. Nők, ahogy mi látjuk őket. Erő, szabadon és vadul – mégis mederbe terelve, és szükségtelenül nem ártón. Nagyon fontos, hogy a lap amatőr. Szeretnénk élvezni, amit csinálunk, és szerzőink legtöbbje egyelőre a levélírásban profi. De lelkesek, és tenni akarnak ebben az értékvesztett világban. Hiszünk a karizma erejében, abban, ami belülről jön, őszintén, hittel. Kell a tudatosság, a szervezettség, és igen: némi profizmus is. Mi igyekezni fogunk.