Férfinapi ünnepség a társadalom peremén élőkkel

fenykep0600A Kőszegi Hajléktalanszálló adott otthont november 13 – án a közeledő Nemzetközi Férfinap megünneplésének. A Nemzetközi Férfinap ideje: November 19, Szent Erzsébet napja. Az alakuló Férfihang Civilszervezet kényszerűségből előbbre hozta az alkalom megtartását, mivel önkéntesei civil munkarendjéhez alkalmazkodni kénytelen.
Az ünnepet 1996 – ban tartották meg először Trinidad és Tobagóban, és azóta az ENSZ támogatásával egyre jobban terjed a világon. A célja felhívni a figyelmet egyrészt a férfiak által a társadalomban és a családban hozzáadott plusz értékekre illetve munkára, másrészt az egyes területeken (pl. gyermekelhelyezés és láthatás) elszenvedett hátrányokra és diszkriminációra.
A szálló lakói örömmel és nyitottan fogadták a Férfihang Civilszervezet kezdeményezését, hogy idén először megünnepeljék közösen ezt az alkalmat.
Megfeszítve gondolkodtak a vetélkedő kérdésein, melyen találós kérdések, földrajzi kérdések  és történelmi kérdések  szerepeltek. Pontokat lehetett gyűjteni, hogy a nyertes a Old Spice Kilimanjaro dezodorral gazdagodjék. Meglepetésre megoszlott az első hely, és a mindent eldöntő plusz egy kérdés helyett a nyertesek inkább azt választották, hogy megosztoznak az ajándékon.
Végül közösen elfogyasztották a Férfihang Civilszervezet által biztosított két tortát (ennyi adott ki elég szeletet, hogy mindenkinek jusson).
Köszönjük minden résztvevőnek és az intézménynek a közös ünneplést!
Fényképek sajnos csak az ünneplés vége felé készültek.

fenykep0603

Vélemény, hozzászólás?