Toplak Zoltán

Értsd meg – nem kiszipolyozni akarlak (szerető feleség és anya levele férjéhez)

Toplak Zoltán - 2019-11-15 21:34 - 0 hozzászólás

Előző cikkem párja. Egy képzeletbeli házastárs, nő és anya gondolatai párjához.

Látom, sokat dolgozol. Reggel kelsz, éppen csak látod a tieidet és már mész a munkádhoz. Tudom, hogy értünk teszed, köszönöm. Sok idődbe és fáradságodba tellik gondoskodni rólunk. Ismerlek, látom, hogy szereted, amit csinálsz. Nap mint nap használhatod képességeidet, és valóban jó vagy abban, amit elvégzel. Büszke vagyok rád, mert megállod a helyed ott, ahova az Élet helyezett. Mégis: beszélnem kell valami másról is. De szeretlek, szeretünk, ezt végig tartsd észben!

Pötyinek a kiscsoportban rajzolnia kellett arról, aki vezeti a családját, ki az, aki segíti őt, és eldönti a kényes kérdéseket. Szerintem egyszerűen arról kellett rajzolnia, hogy ki a főnök otthon. Engem rajzolt le. Mikor megkérdezték, hogy apa mit szól ehhez, csak a vállát vonogatta, szerinte te csak aludni jársz haza. Gondolom, nem kell mondanom, hogy én nem akarok egyedül főnök lenni, nekem tökéletesen megfelel, ha ketten döntünk el minden fontos kérdést, akár, hogy kihez vigyük a beteg gyerekünket, hogy majd melyik iskolába járjon, milyen legyen az otthonunk festése, és még sok egyebet. Nem akarom mindennek a terhét egyedül cipelni.

Kellesz.

love-4226896_1920

Tudom, milyen elhivatott vagy a munkádban, tudom, hogy mások megsegítésének fogod fel, és az is. De mikor öleltük meg egymást, úgy hogy beleomolhattak lelkünk falai? Van barátnőm, aki szeretőt tart, mert hajtja a párját a pénz miatt, és közben szenved a magánytól. Én ilyen tudathasadt dolgot soha nem tennék, szerintem zugivó válna belőlem. Amikor arra kérlek, hogy a hétvégére legyél velünk, akkor pont magamat, magunkat akarom védeni a széthullástól, elhidegüléstől. Hiányzik a figyelmed, régen olyan sokszor tudtál meghallgatni engem. Csacsoghattam melletted gondtalanul, mint egy igazi, gond nélküli nő. Mióta megszülettek az ikrek, a kialvatlanságtól kótyagos fejjel rohanok egyik feladattól a másikig. Mikor alszanak, akkor jut idő a háztartásra, mégsincs az a rend és tisztaság, amit magamtól elvárnék. Szüntelenül meg kell alkudnom magammal.

Nagyon kellesz.

Ne gondold, hogy csak kapni szeretnék tőled. Olyan régen hajtottad az ölembe gondoktól terhelt fejed. Kisimítottam homlokod ráncait, én figyeltem rád. És még valami. Bizsereg időnként ahol bizseregni kell, de nincs, aki belobbantsa nőiségemet. Szeretkezni akarok veled.

A gyerekek is meg akarnak ölelni, vagy csak lógni kicsit a karodon. Csak te tudod úgy körbe forgatni, hogy ne legyen tőle semmi bajuk. Nagyon szeretnének többet játszani veled.

Szeretünk. Legyél velünk, adj többet magadból!”

 


A cikk megjelent a Női lét rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Néhány mondat a mai világ egyébként valóban gyönyörű NŐ-inek
Ennek a cikknek a célközönsége a mai, értelmiségi, emancipált nő. Ha katolikus, akkor duplán. Leginkább ő nem érti ezeket a dolgokat. Túl okos, és...
Női Sátor - egy patriarchális jellegű női közösség
Megint személyes élménybeszámolós lesz kicsit a történet, de a Női Sátorról fog szólni. Hol is indult számomra a történet? Amikor a szüleim azon v...
A nőiség tizenkét pontja - link a Talita.hu - ra
Bár egy erős túlzással kezdődik (Isten a nőkre bízta az emberi nemet - hát max a megszülést és dajkálást - jó az se kis dolog) de elgondolkodtató 12 p...
Terápia
Mint tudjuk, agyunk szokott elrakni történéseket, bizonyos szegletébe. Különösen olyanokat, amelyek kellemetlen élmények. Kímélni próbálja önmagát a f...


[facebookall_comments]
Hozzászólások (0) Hivatkozások (0)

Még nincsenek hozzászólások.


Szólj hozzá Te is!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Férfiak Lapja

Kedves olvasó, ez itt a Férfiak Lapja. Leginkább férfiaknak szól, de nem csak. Igyekszünk olyan témákat keresni, ami érdekli a ma férfiait, és hasznos is a számukra. Hatalom, pénz, szex. Hogy a sztereotípiákkal kezdjem. De család, hit, és érzések is. Férfihobbik. Feminizmus és antifeminizmus. Nők, ahogyan ők látják magukat. Nők, ahogy mi látjuk őket. Erő, szabadon és vadul – mégis mederbe terelve, és szükségtelenül nem ártón. Nagyon fontos, hogy a lap amatőr. Szeretnénk élvezni, amit csinálunk, és szerzőink legtöbbje egyelőre a levélírásban profi. De lelkesek, és tenni akarnak ebben az értékvesztett világban. Hiszünk a karizma erejében, abban, ami belülről jön, őszintén, hittel. Kell a tudatosság, a szervezettség, és igen: némi profizmus is. Mi igyekezni fogunk.