Amit minden férfi elvár a nőtől (vendégcikk)

Itt csak a cikk részlete olvasható, a femina.hu szabályai szerint teljes cikk nem vehető át. Az eredeti írás itt olvasható. Az első két kép melléklet a Férfiak Lapja kiegészítése a cikkhez. Eredetileg másik kép található a magazinban.

Amit minden férfi elvár a nőtől

A 6 legfontosabb dolog

Szerző: Bogdán Tibor    Forrás: Duna Könyvkiadó      2011.11.02.

 

A meghátrált feleség kb a könyv címe.

A meghátrált feleség kb. a könyv címe.

És ő írta: Laura Doyle

És ő írta: Laura Doyle

Bár a férfiak ritkábban beszélnek az érzéseikről, nem árt, ha tudod, milyen igényeik vannak a kapcsolatban.

Tisztában vagy azzal, mit szeretne tőled a párod? Vagy nem is gondoltad, hogy neki is fontos a megerősítés? Bár a férfinak is konkrét és határozott elvárásai, érzelmi igényei vannak a kapcsolatban, gyakran ezek nem nyilvánvalóak. A másik nem képviselői általában nem beszélnek az érzéseikről, mert gyengeségnek tekintik bevallani, hogy esetenként ők is támogatásra szorulnak – szeretnék fenntartani magukról az erős és vezető szerepben lévő férfi képét.

Emellett az is fontos, hogy megtaláld az egyensúlyt az együttlét és a külön töltött idő között. Amellett, hogy kifejezed a szereteted, szabadságot is hagyj neki, és tiszteld az igényét az egyedüllétre.

Ha elsiklasz ezek fölött az igények fölött, az később veszekedésekhez és a kapcsolat megromlásához vezethet. Nézd meg, mik a legfontosabb dolgok, melyeket érdemes biztosítanod a párodnak, mert ezzel mindkettőtök kiegyensúlyozottságához hozzájárulsz.

Bizalom

A férfi igényli azt, hogy megbízz benne: ne kételkedj a hűségében, és ne ellenőrizd folyton, éppen hol jár és mit csinál. De bízz abban is, hogy képes bármilyen ügyet elintézni. Képes eltartani a családot, és szükség esetén megvédelmezi bármilyen külső vagy belső bajtól.

Elismerés

Sok szakítást és válást okoz az, ha a nő lekicsinyli a férfi képességeit, vagy megpróbálja átvenni az ő szerepkörét a családban. A férfi ilyenkor rendszerint elkedvetlenedik, nemegyszer el is bizonytalanodik, bátortalanná válik. Ugyanakkor az elismerés, a dicséret megsokszorozza az erejét.

Őszinte elismerés és szeretet. És egy okos nő jelzi: ez neki is kell. Emberből van, ugyanis.

A cikk további része a megadott linken olvasható.

;-)

Zoli

Vélemény, hozzászólás?