Ki az én testvérem?

A cölöpsor a végtelen tengerhez vezet.

A cölöpsor a végtelen tengerhez vezet.

Tudod, mi kell, hogy öntudatos, értékes emberként élj? Mindössze két dolog.

Először is, hogy nagyjából két másodpercenként levegőt végy. Hogy kb. másfél másodpercenként egyet dobbanjon a szíved. Tehát: hogy létezz!

Aztán, hogy tőled telhetően törekedj a jóra. Akár azt valósítod meg, amit otthonról hoztál, akár, amire az élet tanított, akár amit angyali erők sugalltak, akár amit a gurud tanácsolt, akár amit a pap prédikált a szószékről, akár amit a pszichológiai kézikönyvedből olvastál ki, akár egyszerűen csak teszed a dolgod. Akár konzervatív vagy, akár szabadelvű, akár feminista, akár antifeminista, ha az életed ezeket termi: „szeretet, öröm, békesség, kedvesség, jóság, hűség, szelídség és mértékletesség” (Gal 5,22-23) akkor egy úton járunk. Akkor testvér vagy.

Nem mindenben fogunk egyetérteni, nem mindenben fogjuk egymást támogatni, és néha jól össze is veszünk, de akkor is testvérek vagyunk, és mind a ketten a Mennyország, az Örök Haza felé vándorlunk. Néha csigatempóban, vért izzadva minden milliméterért, néha szárnyalva, mint a sasok, de megyünk! És ez szerintem akkor is így van, ha ebből egy kukkot se hiszel el.

Ha pedig Neked, aki ezt a bejegyzést olvasod, az életed nem termi a fenti gyümölcsöket; ha a személyes örömeidet fontosabbnak tartod embertársad bajának orvoslásánál, akkor rád mindez jövő időben igaz.

Mert kétféle ember él a Földön: az egyik a barátom.

A másik pedig az LESZ.

 

;-)

 

Zoli

Vélemény, hozzászólás?