Domináns – szubmisszív kapcsolat

Domináns férfi – szubmisszív nő

 

Társadalmilag alapvetően az az elfogadott, hogy a férfi a domináns fél, hisz az ősidőktől kezdve a férfi vadászott, a nő őrizte a tüzet és nevelte a gyerekeket. Később sem volt ez másként, a férfi volt a családfenntartó, a nő pedig végezte a házimunkát, nevelte a gyerekeket és kiszolgálta a férjet. Ezért a domináns férfi – szubmisszív nő kapcsolatról írok most, a következő cikkben pedig kifejtem a domináns nő – szubmisszív férfi kapcsolatot, és a két viszony közti alapvető különbségeket.

hajhúzósAz ősember levadászta a prédáját, ahogyan a párját is, kupán vágta az asszonyt a furkósbotjával és hajánál fogva behúzta a barlangba. Ez mostanra finomodott, (a prédát már udvarlással cserkészi be) de nagyban visszavezethető erre.

Ne keverjük össze a határozott férfit a domináns férfivel. Attól, hogy valaki egy párkapcsolatban határozott, szeret irányítani, az nem jelenti azt, hogy jól tudja kezelni a teljes odaadást amit egy szubmisszívtől kaphat. Ez nagyobb felelőséggel jár mint azt sokan gondolnák. Dominánsnak lenni azt jelenti, hogy az előre megbeszélt határok között azt tehetjük a szubmisszív féllel, amit akarunk és amikor akarjunk. Ez idáig jól hangzik ugye? Ellenben ha megállunk itt, az nem más mint a partnerünk kihasználása. Tisztában kell lennünk a szub vágyaival, határaival és lelki világával, és eköré kell szerveznünk a saját vágyaink kielégítésére szolgáló tevékenységeket. Sok szub igényli a törődést játékon kívül is. Ahogy a szub elmerül abban az örömben, hogy szolgálhatja a domináns felet (és a tevékenységekben amit csinál, átél), a játék után akár kihasználva is érezheti magát, ha nem kapja meg a kellő törődést, odafigyelést, tiszteletet. Dominánsként ezt tudni kell kezelni, és cserébe örömmel veti magát a lábunk elé legközelebb is.suttogós

Fontos a folyamatos kommunikáció! Érdemes tudni, hogy a szubmisszív fél hogyan szeret(ne) szolgálni, milyen vágyai vannak, és kis fantáziával meg lehet ezt úgy valósítani, hogy a dom vágyának is megfelő legyen.  A Duke of Burgundi c. film jól szemlélteti a domináns-szubmisszív kapcsolatot, bár ha előre leírja a szub a domnak, hogy mit szeretne, az már veszít a varázsából, hisz várható. Az izgalmat az fokozza, hogy a szub nem tudja mi fog történni vele, teljesen kiszolgáltatott helyzetben van, és akár olyan utasítást is kaphat, ami nem feltétlenül tetszik neki.

domA teljes odaadás arról szól, hogy ha nem igazán tetszik a dolog, akkor is megteszem a domomnak, hogy a kedvébe járjak és ezt ő értékelni fogja, megjutalmaz, ellenkező esetben megbüntet. Szóban és testben alázás is része lehet a kapcsolatnak, ha mindkét fél élvezi, de ezt sem szabad túlzásba vinni, tudni kell hol a határa a szubnak. Például egy pofon után egy csók vagy simogatás. Érdemes váltogatni a durvaságot és a gyengédséget, mert ha túlsúlyban van az egyik, az nem mindenkinek tetszik.

A domináns félnek mindig józanul kell gondolkodni, uralkodnia kell magán is, és a szub örömét is szem előtt kell tartania, főként egy párkapcsolatban. A cél az, hogy mindkét fél elégedett legyen, és azt kapja, amire vágyik.Gucci fenekelés

Következő cikkben a domináns nő – szubmisszív férfi viszonyról fogok írni.

Vélemény, hozzászólás?