Férfiak Klubja a férfi és női szerepekről, a családról

A Klub emblémája

A Klub emblémája

A kétkeresős modell mára nem választás kérdése, hanem kényszer. A Nőknek is. Tévút, ha hibást keresünk vagy a Férfiakban, vagy a Nőkben általánosságban. Végeláthatatlan vitákban senkinek sem lesz igaza, viszont elfáradunk… Aki ezt győzelemnek éli meg, hadd tegye. Aki az áldozata, az egyformán áldozata, akár Férfi, akár Nő. Új egyesség kell Férfi és Nő között. Együtt talán kitalálják a jó megoldást, ami ÉRTELMET ad életüknek! Egymás ellenében boldogulni soha nem fognak!
A férfiak és a gyermekek mindenképpen vesztesei ennek.
A Férfiak elveszítették különös és nélkülözhetetlen értéküket, a család eltartásának képességét. Rosszul gondolták azok, akik szerint a család eltartásának képessége hatalom. Most, hogy ez már nem lehetőség, látszik, hogy a Férfi számára ez természetes feladat volt. Sőt maga az élet. Ez volt a Férfi különleges “tudása”, amit hozzátehetett a családhoz. Enélkül csereszabatosak, kiszolgáltatottak lettek. Az új út kereséséhez ezzel szembe kell nézni.

A gyermekek is vesztesei ennek. Őket nem a szülők nevelik, hanem “mások” terelik. Nevelésre este jutna egy-két óra, amikor már fáradtak és nem befogadóak. Minta és példamutatásra nincs idő, ahhoz sokkal többet kellene együtt lenni, jobban bele kellene látniuk a felnőttek munkás életébe. A szülők esti vagy hétvégi pihenőideje nem a munka és az élet példáját sugallja, hanem a pihenés és a szabadidő utáni állandó vágyat, az élvezetes időtöltést örökíti mintaként. És a szülők családtól való távollétüket azzal kompenzálják, hogy sokkal nagyobb tévében nézhetik a műsort…
Férfiak, nekünk kell kitalálni mitévők legyünk, mert helyettünk senki nem fogja!

Előbb nézzünk szembe a tényekkel, gondolkozzunk együtt és keressük, építsük szövetségünket a Nőkkel!

 

Férfiak Klubja

Vélemény, hozzászólás?