A Remény Jelenése

Helyszín: Szatmárnémeti, Férfi Lélekerősító Hétvége. Kerestem a barátomat, Adriánt. Éppen gyónt, egész addigi életére vonatkozóan, Életgyónást végzett. Takarították az Úrral az Élet Vizének kútját, hogy felfakadjon és bőséggel fakadjon fel. Nos, én közben találtam valamit. Ezt:

Természetesen a villanyt én kapcsoltam fel később. Automatice nem volt ilyen jelenés szerű.

Természetesen a villanyt én kapcsoltam fel később. Automatice nem volt ilyen jelenés-szerű.

 

 

 

Fénykép0341

Itt jobban látszanak a színek. Bízom benne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Animus és Anima.

A felfelé néző, aktív, ható, férfias erő, és a lefelé néző, passzív, befogadó, nőies. Animus felül kék (férfias) alatta rózsaszín (nőies). Dominánsan férfias, szubdominánsan (rejtetten) nőies. Anima felül rózsaszín, alatta kék. Dominánsan nőies, szubdominánsan férfias.

Együtt: Egység és Egyensúly.

Hol találkoztam még hasonló szimbólummal?

Itt.

Itt.

 

Jelent valamit? Talán. Nekem erőt és reményt ad. Kívánom, adjon másnak is. A Magány Századában.

 

 

;-)

 

Zoli

 

23 thoughts on “A Remény Jelenése

 1. Toplak Zoltán Szerző

  Amúgy a Soma könyv borítójához egy mondat: remélem, lesz már végre egy visszafordulópont is. NAGYON itt az ideje. Szerintem. Visszahelyezni a férfiakat régi méltóságukba. A nők ajnározásából meg vissza lehet venni. Nem csak ők élnek a Földön. Én így tapasztalom.

 2. ibolya

  Hú ez kezd nagyon gáz lenni.Nem hogy büszke lennél arra hogy férfi vagy,te vagy a teremtés koronája okosabb erősebb és sajnálod azt a kis ajnározást  a nőktől? Nem kéne egy kicsit nagyvonalúbbnak lenni?

  1. Toplak Zoltán Szerző

   Ibolya, te tényleg azt hiszed, hogy annyira el vagyunk kényeztetve? Néha egyszerűen ki vagyok merülve. Miből legyek még nagylelkű?

   Tudod, hogy lassan a csapból is ti folytok? Nők Lapja, Hölgyvilág, Kiskegyed, Meglepetés, a Nők Lapja mellékkiadványai – ezek amelyek kapásból eszembe jutnak és mind rólatok szólnak. De ennél jóval több van, illetve volt. Külön tévécsatornátok van, femina néven, ha jól emlékszem.  Azért mert ezek egy részéről nem hallottál, vagy hallottál, de nem érdekel, attól még vannak és veletek foglalkoznak.

   Hány olyan férfimagazinról tudsz, amely konkrétan velünk, férfiakkal foglalkozik? Nem a hobbinkkal, a sporttal, a gazdasággal, a politikával, a pénzes pasik világával, hanem velünk, komplexen, férfiakkal? Egy ilyen újságról nem tudok. Még a Férfiak Lapjában sem vagyok biztos, hogy teljesíti ezt a küldetést,. annyira csak azt a szeletét mutatja a mi világunknak, ami rajtam átjön. Hány olyan fórum, kommunikációs felület van, ahol téma, hogy a férfi személy is, nem csak hatóerő? Hogy élete van, tervei, álmai, élményei, története, kapcsolatai, távlatai? Egy – két könyv szól erről, és kész. Hány nő ír le, mond ki olyat, amit most, te, hogy igenis van amiben mi vagyunk jobbak? 1-2? Azt viszont szajkózzák, hogy a nők mindent utánunk csinálnak, csak még jobban.

   Ugye nem hiszed, hogy ma férfinek lelkileg hű de paradicsom lenni? Mit ér, ha okosabb erősebb vagyok, de senki sem ismeri el, senki nem dicsér meg, és senki sem értékeli? A terhe az enyém, az öröme meg senkié.

 3. ibolya

  Látom van valami ami a szívedet nyomja tudom az élet súlya tudom a világ gondja/tankcsapda/ Az igazság az hogy a legtöbb férfi magányos,mert sokkal mélyebb érzelmei vannak mint egy nőnek egy nő érzései mindig felületesebbek.Az igazi mélységeket csak férfi tudja átélni csak azt a mocskosul nagy lelküket még egymás elől is rejtegetik inkább csak haverkodnak egymással ritka ha két férfi igazi barátságot tart fenn.A nők nagyon hamar össze barátkoznak egymással megbeszélik a gondjaikat,de egy férfinak csak akkor van erre esélye ha van egy jó apa fiú kapcsolat vagy ha talál egy nőt aki megérti.Női magazinokat nem igen olvasok mert sorvasztja az agyamat,tévécsatornából talán a fem3-ra gondolsz de azt a Berki miatt nem nézem meg az a pasi annyira visszataszító nekem az ilyenekre szoktam azt mondani hogy nekem akkor inkább egy jó nő.Arra hogy jöttél rá hogy a fészbukon én vagyok a boszi a Roxfortból?Vagy csak én lehetek ennyire lökött?

 4. Toplak Zoltán Szerző

  Szívem mélyéből köszönöm, Ibolya a szavaidat. Nem nagyon éltem meg, hogy nő ilyen őszintén és mélyen elismerjen minket, mint most te tetted. Talán csak, mikor néztem Angelina Jolie első filmjét, amit rendezett.

  A kényszer kalandorság nyomaszt néha. Nem ez akartam szívem szerint lenni, de kénytelen vagyok. Nem az ágyból ki, ágyba be típusú, inkább aki kockázatot vállal az Úrért. Nincs most már alapvetően ellenemre, de tény, hogy a vele járó magány azért nyomaszt időnként. De lám, közben mindig küld valakit, valamit vigasztalni, az Isten. Most éppen téged, és köszönöm ezt neked (is.)

   

  Nos, nekem bejön, ha egy nő játékos, kis kalózvér ott csörgedezik benne. :-)

 5. ibolya

  Te nagyon rászorulsz egy kis lelki megerősítésre tudod nem véletlen hogy a nagy tudósok a próféták a történelem nagy alakjai pozitív és negatív értelemben mind férfiak voltak.Minden férfi olyan mint a vulkán a felszín alatt mindig forr a láva és ha egyszer kitör a a visszafojtott energia akkor épít vagy rombol.A nő mindig szétszórt csapong a képzelet megoszlik a figyelem szét forgácsolódik az energia.Ez a gyakorlatban annyit jelent hogy komoly dolgok addig érdekelnek amíg nem kezdődik egy sorozat vagy meglátok egy jó cuccot valamelyik kirakatban ami nélkül nem tudnék élni,vagy nem csinál agyerek valami galibát.Onnan kezdve már nem én fogom megváltoztatni a világot mert fontosabb dolgom akadt.                                                                                          Szeretettel üdvözöl a Plázamacska.

  1. Toplak Zoltán Szerző

   Nem hittem, Cicus, amikor karácsony előtt a Márton megosztására reagáltam, hogy ilyen tartós és számomra mindenképpen megerősítő és tartalmas beszélgetés, ismeretség alakul kettőnk közt. Jól esik a lelki támogatásod, nagyon is.

   Érdekes, de amit írsz egybecseng azzal, amit az exnemexem húga egyszer mondott. Homokvárat építettünk, és ő mondta, látszik, hogy az enyémet férfi építette. A miért – re azt válaszolta, hogy mert összeszedett, összpontosított erőket lát benne, ettől nő az Ég felé annyira.

   Igaz, a nők több programot futtatnak (kell is futtatniuk) egymás mellett, ettől is olyan univerzálisak, és ezért kell sokszor engedniük, hogy a férfi férfi lehessen mellettük. Mert sok férfimelót tényleg be tudnak vállalni, engedni kell, hogy a férfi ne tűrje el, hogy a nő tegye meg, ami az ő dolga.  Fordítva ez kevésbé van így.

   A férfi speciális, kevesebb dologhoz ért, de azokhoz jobban. Néha azt szoktam gondolni, a nő, az alap, a bázis, a Föld, és a férfi a ráépített torony, ami kimagaslik és messzire néz. Az alap önmagában nem túl hasznos, az alap nélküli torony viszont hátborzongató. Pörög a semmiben…

   Örülök, hogy itt vagy, Ibolya, jó, hogy tartós vendég lettél itt, a Lapon.

 6. ibolya

  Van ami nagyon nyilvánvaló mindenki látja.Bár nincs két egyforma ember mindenki egyéniség de azért belül sok a hasonlóság.Mondjuk mi ketten nagyon eltérünk nagyon tűz és víz vagyunk.Neked félig üres a pohár nekem félig tele van,benned van egy megfelelési kényszer,én nem akarok megfelelni senkinek,téged érdekel milyennek lát a többi ember ,én nagy ívben teszek mindenkire,te egy komoly ember vagy én meg kissé bolondos.Az a karácsonyi megosztás azért tetszett annyira mert vidám és egy kicsit giccses annyira bírom a giccset ez is olyan jellemző rám.

 7. ibolya

  Az a jó szerintem ha minnél külőmböző emberek barátkoznak mert abban van a kihívás megérteni azt ami teljesen eltér ha jobban beletudnának érezni az emberek mi motiválja a másikat nem lenne annyi gyűlölködés.Mondjuk én összebírok barátkozni mindenféle emberrel a tevehajcsárral is meg a cionista zsidóval is.De kibékíteni őket az már nem sikerül.Mert mindegyik csak a saját igazát hajtogatja nem néz tovább a saját orránál ,de legalább ha akarnék bátran utazhatnék bárhová Örülnének nekem Szíriában is meg Izraelben is .Vitatkozni sem ugyan az mint veszekedni.Ha egyformák lennénk már nem is érdekelne az egész.

 8. ibolya

  Te milyen szépen tudsz fogalmazni.bírom a stílusod.Valóban kialakulnak néha olyan helyzetek mikor nincs mit tenni mert mindenkinek igaza van.Most már jön a húsvét a feltámadás örömére elkezdem szórni a nyuszikat mindenfelé,vagy egy pléboynyuszinak jobban örülnél?Megoldható az is.

 9. Toplak Zoltán Szerző

  Ű. Ha én jól fogalmazok, hát te ügyesen. Legalább 10% tesztoszteron szint emelkedést okozott, hogy egy érdeklődő nő (te) ezt írta (d): „Bírom a stílusod.”, „Playboynyuszinak jobban örülnél? Megoldható az is.” Pedig ez távoli utalás volt csak, sőt el is tudom képzelni, hogy nem annak szántad.

  Boldog Húsvétot!

 10. Toplak Zoltán Szerző

  Bizony, kőkemény 1 -es. Plázacicus. Vagy húsvéti nyuszi.

   

  Na tovább nem megyek, mert éppen udvarolni kezdtem megint. Egyik barátom mondta, egész erkölcsös vagyok, amíg nincs lehetőségem vétkezni. A lehetőség viszont rögtön pihenni küldi az erkölcsi megfontolásaimat. Mentségemre legyen mondva, csak a kaland kedvéért nem szoktam ismerkedni. A kaland kedvéért bőven elég flörtölni. Tényleg, veled még szinte nem is flörtöltem. Mindig csak komolyan beszélgettünk. Apropó nem találtam a fész oldalad. Ide, vagy az eposzegy@gmail.com – ra nem küldenéd el a fész oldalad nevét?

 11. ibolya

  Én nem igazán nyuszi vagyok inkább nyúl már nagyvadnak számítok azt már nehéz elejteni.Bent vagyok az ismeröseid között csak rejtőzködöm nem akarom hogy mindenki megtaláljon,én osztom a kiskutyákat cicákat mag a gyagyaságot töményen.Majd rá jössz előbb utóbb,melyik vagyok.

Vélemény, hozzászólás?